Over Van Zuidam Mediation

Iedere scheidende ondernemer verdient begeleiding van een professional met inhoudelijke kennis

Onze missie

Van Zuidam Mediation begeleidt scheidende ondernemers (van ZZP’er tot 10 man personeel) en hun partners in Noord-Brabant.

Wij helpen bij duidelijkheid en oplossingen voor scheidende ondernemers over vraagstukken als de kinderen en het ouderschap, wonen, inkomen en het vermogen na de scheiding.

Hierdoor kan de ondernemer zich weer volledig focussen op de onderneming en zijn/haar toekomst.

Wij zorgen ervoor dat:

 • Jullie financiële duidelijkheid krijgen. Wij creëren voor jullie rust en overzicht.
 • Jullie eerlijke afspraken maken over de kinder- en partneralimentatie.
 • Jullie snel duidelijkheid krijgen over de vraagstukken wonen, inkomen en vermogen door een oplossingsgerichte aanpak.
 • De afspraken die jullie maken toekomstgericht zijn en jullie precies weten wat je over en weer kunt verwachten als zaken veranderen, zoals bijvoorbeeld het inkomen uit de onderneming.
 • Jullie naast financiële begeleiding ook volledig begeleid worden op de vraagstukken over de kinderen en het ouderschap na de scheiding (collega Joyce Ferket van Praktijk MOOS neemt dit voor haar rekening)
 • Jullie met een goede verstandhouding de toekomst in kunnen.
 • Jullie qua kosten weten waar je aan toe bent omdat wij met vaste tarieven werken.

Waarom kies je voor Van Zuidam Mediation?

 • Berry is zelf al jaren ondernemer. Dit zorgt ervoor dat hij begrip heeft voor jouw positie als ondernemer, maar ook helder de vragen van de partner kan beantwoorden omdat het voor hem/haar ook belangrijk is dat de afspraken eerlijk tot stand komen.
 • Omdat wij in de afgelopen jaren meer dan 100 ondernemers hebben begeleid beschikken wij over de juiste kennis om jullie samen afspraken te laten maken zonder in gevecht te raken omdat zaken onduidelijk zijn;
 • Dankzij de achtergrond als financieel planner zijn wij creatief en oplossingsgericht van dienst.
 • Berry overlegt vanuit zijn rol als docent/trainer voor de scheidingsprofessional wekelijks in een docententeam over actualiteiten die voor jou als scheidende ondernemer relevant zijn.
 • Wij schakelen snel waardoor je niet lang op antwoord en duidelijkheid hoeft te wachten. 

Wie zijn wij?

Berry van Zuidam

Berry heeft een achtergrond als financieel planner en zich van daaruit verdiept in de begeleiding bij scheiding. Hij werd in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

Hij begeleidt jullie vanuit een brede inhoudelijke kennis en kan meedenken in vraagstukken als de woning, alimentatie, pensioenen, toeslagen en vermogen.

Berry kenmerkt zich als betrokken, oplossingsgerichte en inhoudelijk kundige scheidingsprofessional.


Naast zijn werk als mediator traint Berry namens De Scheidingsdeskundige professionals die zijn betrokken bij het scheidingsproces, zoals mediators, financieel professionals en advocaten.


Berry is zelf na een relatie van 14 jaar en als vader van twee kinderen gescheiden. Daarnaast is hij inmiddels vader in een samengesteld gezin.


Opleiding

▶️ HBO Financial Services Management (bank- en verzekeringen)

▶️ Federatie Financieel Planners (FFP)

▶️ Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA)

▶️ MfN-familiemediation


Werkervaring

▶️ Financieel Planner

▶️ Hypotheekadviseur voor scheidende stellen

▶️ Docent voor scheidingsprofessionals

Joyce Ferket

Joyce is haar eigen praktijk, Praktijk MOOS, gestart vanuit de gedachte: "Goede begeleiding bij de start van een (echt)scheiding voorkomt een vechtscheiding".

Haar missie: "Wanneer jullie de kinderen geen ouders meer kunnen bieden die gelukkig samen zijn, bied hen dan in ieder geval ouders die gelukkig uit elkaar zijn en als ouders van kinderen met elkaar kunnen samenwerken".

Joyce kenmerkt zich in haar werk door betrokkenheid en empathie, maar ook door regie en eerlijkheid.

Ooit zei een cliënt aan het einde van het traject tegen haar: "Jouw begeleiding heeft gevoeld als een warme jas in een hevige storm. Deze uitspraak raakte direct aan wat Joyce voor haar cliënten willen betekenen.


Joyce is zelf naar een relatie van 18 jaar en als moeder van twee kinderen gescheiden. Daarnaast is zij inmiddels moeder in een samengesteld gezin.


Opleiding

▶️ HBO pedagogiek

▶️ HBO psychologie

▶️ MfN-familiemediation

▶️ Master Transactionele Analyse

▶️SCHIP-expert


Werkervaring

▶️ Onderzoeker Raad voor de Kinderbescherming in complexe scheidingen (ruim 10 jaar)

▶️ Ouderschapsbemiddelaar voor het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Veilig Thuis en de Rechtbank (ruim 5 jaar)

Wat zeggen cliënten over ons?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Berry en Joyce stellen je op je gemak
Een scheiding is één van de heftigste gebeurtenissen in je leven. Naast alle nare en lastige emoties komt er nog zoveel meer op je af, omdat er ook nog van alles juridisch, financieel en in het ouderschap te regelen valt.
Daarom hebben wij ons door MOOS laten begeleiden, zodat alles nu perfect en naar onze tevredenheid geregeld en afgesproken is.
Joyce en Berry stellen je op je gemak, denken en voelen mee en zijn er echt voor beide partijen om de beste oplossingen te bedenken.
Zo kwamen wij binnen een aantal maanden met een fijne regeling die voor ieder goed voelt, tot de eindstreep van het 'geregel'. En kan ik nu met veel meer rust verder met het oppakken van mijn nieuwe leven.
Ms. Nameless
Add Your Stars
De juiste combinatie
De combinatie financieel (Berry) / Emotioneel (Joyce) vond ik erg prettig. Ook het eerste geruststellende telefoontje, was ook erg fijn. Ik belde midden in de vakantie in paniek nadat mijn partner had verteld dat wij wilde scheiden. Mijn ondernemersgeest wilde het meteen 'even aftikken'. Gelukkig kreeg ik jullie beide rechtstreeks aan de telefoon, wat het voor mij direct zeer persoonlijk maakt. De boodschap "het komt allemaal goed" heeft mij enorme rust gegeven.

Ook dat jullie beiden ervaringsdeskundige zijn vond ik zelf een fijn idee. 

Ook het antwoord op mijn e-mail in het weekend, toen ik opnieuw forse stress ervaarde, was voor mij erg fijn en een bevestiging van de betrokkenheid die jullie het gehele proces hebben laten zien.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Betrokkenheid en warmte
Wij zijn erg vriendelijk, snel en vakkundig geholpen met betrekking tot onze afwikkeling van de scheiding. Het werkte voor ons erg prettig dat er 2 gesprekspartners zijn 1 voor het ouderschapsplan en 1 voor de financiële en materiële zaken. Hierdoor lukte het makkelijker om zaken los te zien en te benaderen.
Joyce en Berry zijn betrokken, warm en sluiten goed aan met veel ervaring en kennis wat enorm helpt in het maken van een goed ouderschapsplan, en overige afwikkelingen die horen bij een scheiding.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Erg tevreden
Berry heeft ons goed geholpen als mediator bij onze echtscheiding. Hij is goed thuis in de financiële wereld, is prettig in de omgang en weet heeft ons geholpen als objectieve derde om tot goede afspraken te komen. Alles gebeurde met heldere afspraken en hij komt zijn belofte na. Kortom erg tevreden over zijn begeleiding.
Ms. Nameless
Add Your Stars

Onze werkwijze:

De Triple A methode

Wij hebben een eigen methode ontwikkeld om scheidende ondernemers goed te begeleiden.

Deze methode levert jou op:

 • Duidelijkheid over de financiële situatie, nu en in de toekomst.
 • Eerlijke afspraken over de kinder- en partneralimentatie.
 • Een goede relatie met jouw ex-partner en kinderen.
 • Duidelijkheid over wonen.
 • Rust en duidelijkheid, zodat jij je focus weer kunt leggen op jouw kinderen, jouw bedrijf en het ondernemerschap.

Neem gerust contact met ons op!

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.