Waar moet een ondernemer op letten wanneer hij/zij gaat scheiden?
15 februari 2023 

Waar moet een ondernemer op letten wanneer hij/zij gaat scheiden?

Wanneer een ondernemer gaat scheiden, zijn er een aantal zaken waar hij of zij op moet letten:

  1. Financiële afwikkeling: Er moet worden bepaald hoe de vermogens van de echtgenoten worden verdeeld. Dit kan betekenen dat de onderneming moet worden verkocht of dat één van de echtgenoten de onderneming overneemt.

  2. Belastingaangifte: Er moeten regelingen getroffen worden voor de belastingaangifte, vooral als de onderneming wordt verkocht of overgenomen.

  3. Bedrijfsvoering: Indien de onderneming wordt verkocht of overgenomen, moeten er afspraken gemaakt worden over de bedrijfsvoering en de verantwoordelijkheden van de betrokken partijen.

  4. Partnerschap: Indien de echtgenoten samen de onderneming runnen, moeten afspraken gemaakt worden over hoe de samenwerking zal verlopen na de scheiding.

  5. Advies: Het is aan te raden om advies in te winnen van een scheidingsbegeleider met kennis over scheidende ondernemers om te zorgen dat de belangen van de ondernemer en zijn of haar partner worden behartigd en dat de juiste afspraken worden gemaakt.

In het algemeen, is het belangrijk voor ondernemers om de consequenties van hun scheiding op hun onderneming goed te overdenken en te zorgen dat de juiste begeleiding wordt betrokken in het proces.

Over de schrijver
Financieel Planner, Financieel EchtscheidingsAdviseur, MfN-familiemediator en docent/trainer voor scheidingsprofessionals
Reactie plaatsen