Waar moet een scheidende ondernemer op letten bij de keuze voor een mediator
19 februari 2023 

Waar moet een scheidende ondernemer op letten bij de keuze voor een mediator

Een scheidende ondernemer kan bij de keuze voor een mediator op de volgende zaken letten:

  1. Ervaring: Kies een mediator met veel ervaring in scheidingszaken waarin ondernemers zijn betrokken. Een goede mediator zal goed op de hoogte zijn van de wetgeving en de juridische aspecten van een scheiding, en zal in staat zijn om de belangen van beide partijen te behartigen.

  2. Professionaliteit: Kies een mediator die professioneel is en die je vertrouwen geeft. Een goede mediator zal objectief zijn en zal zich concentreren op het oplossen van conflicten in plaats van ze te vergroten.

  3. Communicatievaardigheden: Kies een mediator met goede communicatievaardigheden. Een goede mediator zal in staat zijn om heldere en duidelijke communicatie te voeren met beide partijen, zodat zij zich begrepen voelen en hun standpunten kunnen uiten.

  4. Specialisatie: Kies een mediator met specifieke kennis of ervaring in dezelfde soort kwestie waar jij mee te maken hebt, zoals in dit geval bijvoorbeeld een onderneming.

  5. Affiniteit: Kies een mediator waarmee je een klik hebt, iemand waarmee je je op je gemak voelt en die je vertrouwt. Een goede mediator zal er voor zorgen dat jij en je ex-partner in staat zijn om een constructieve discussie te voeren.

  6. Kosten: Maak duidelijke afspraken over de kosten en vergoedingen van de mediator.

  7. Referenties: Vraag aan vrienden of familie of zij een goede mediator kennen of kijk op internet voor referenties en recensies.

Als je twijfelt over de keuze voor een mediator, kun je overwegen om een eerste gesprek te plannen met 2 of 3 mediators. 
Tijdens zo een gesprek kun je beoordelen hoe de mediator past binnen bovenstaande punten.

Over de schrijver
Financieel Planner, Financieel EchtscheidingsAdviseur, MfN-familiemediator en docent/trainer voor scheidingsprofessionals
Reactie plaatsen